Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de patiseri şi-au demonstrat măiestria la Festivalul "Mai Dulce"

Chişinăul a fost ieri monstruos de Dulce. Peste 40 de patiseri din Republica Moldova şi de peste hotare şi-au prezentat măiestria la festivalul gastronomic "Mai Dulce". Cei mai buni s-au ales cu premiul "Cireaşa de pe tort". Dominat în acest an de monştri, evenimentul a fost condimentat cu târguri, ateliere gastronomice, animaţie şi muzică, iar spre seară şi cu ceva sărăţel.

Ce-a de-a şase ediţie a Festivalului mai Dulce a fost îndulcită cu mai multe noutăţi şi surprize.

Brioşe, ciocolată, torturi, tarte şi toate foarte dulci. Fiecare patiser a încercat să impresioneze prin ingrediente deosebite, decoruri colorate, dar şi gust delicios.

După experienţa frumoasă la ediţia trecută, Cristina Ioniţă a revenit de la Piatra Neamţ la Chişinău cu noi deserturi rawvegane.

Mai mult, Cristina s-a ales şi cu premiul "Cireaşa de pe tort" la categoria raw vegan.

La categoria desert internaţional, premiantă a fost Carolina Dosca.

Iar cel mai bun desert tradiţional a fost ales "Muşuroi"- ul deosebit al Margaretei Cheptănari.

Invadaţi de monştri şi prăjituri apetisante, cei mai mici s-au refugiat la Teatrul gastronomic, unde au învăţat să gătească deserturi sănătoase.

Alţii şi-au scos pe tarabe jucăriile, cărţile sau hainuţele de care nu mai au nevoie pentru a face un ban la Târgul Copiilor Cuminţi.

Şi distracţia a fost în meniu. Copiii au avut parte de ateliere creative, concursuri, animaţie şi dansuri. Cei mari au făcut cumpărături la târgul artizanilor şi producătorilor locali.

În acest an, dupa ora 16, festivalul Mai Dulce a devenit Mai Sărat, pe tejghele au apărut bucate sărăţele, pentru cei flămânzi. Festivalul se va încheia cu un concert live, susţinut de mai mulţi artişti locali.
Similare
RECOMANDĂRI