Ziua Energiei, tot mai populară în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Energiei, tot mai populară în R. Moldova

În 15 localităţi din R. Moldova au avut loc activităţi de promovare a energiei durabile, cu genericul Ziua Energiei. Evenimentele au avut loc în perioada mai–iunie 2019, fiind organizate de primării semnatare ale Convenţiei Primarilor privind Clima şi Energia, reprezentanţi ai proiectelor susţinute de UE, ONG-uri.

Zilele Energiei au avut drept scop creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la eficienţa energetică, utilizarea surselor regenerabile de energie, adaptarea la schimbarea climei.

Potrivit oficiului Convenţiei Primarilor în Moldova, peste 6500 de cetăţeni au participat la diverse activităţi de informare a populaţiei şi educativ-congnitive pentru copii şi maturi. Ziua Energiei a fost celebrată prin lecţii deschise şi ore tematice în şcoli; mese rotunde cu participarea autorităţilor locale din regiune; concursuri de desen şi pictură; concerte; expoziţii privind regenerabilele; discuţii cu cetăţenii.

Practic fiecare localitate a organizat tururi pe bicilete, dar şi desene pe asfalt, expoziţii şi victorine. Cei mai activi participanţi au primit premii oferite de primării şi proiect UE „Convenţia Primarilor – Est”.

La Budeşti, Vişniovca, Teliţa, Străşeni, Cimişlia, Sărata Veche şi Lozova, Ziua Energiei a fost organizată pentru prima data. În localităţile Cantemir, Ocniţa, Ialoveni, Călăraşi, Feşteliţa sau Chişinău, Ziua Energiei a devenit deja tradiţie.

Mai multe datalii si fotografii găsiţi pe Ecopresa.md 

Similare
RECOMANDĂRI