România preia la 1 iulie preşedinţia Grupului Regional European din cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România preia la 1 iulie preşedinţia Grupului Regional European din cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU

România preia începând cu 1 iulie, pentru următoarele şase luni, preşedinţia Grupului Regional European (ERG) din cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), cu sediul la Roma, a anunţat luni, într-o postare pe Facebook, Ambasada României în Italia.

Potrivit caleaeuropeană.ro, acest grup reprezintă principalul instrument prin intermediul căruia cele 47 de state membre din Europa conlucrează şi se coordonează în cadrul organizaţiei, precizează misiunea diplomatică.

România preia acest mandat de la preşedinţia asigurată în primele şase luni ale anului 2020 de către Luxemburg.

Printre priorităţile mandatului României se numără organizarea Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală şi participarea statelor europene la Consiliul FAO şi la alte reuniuni din cadrul organizaţiei.

Provocarea majoră o reprezintă organizarea pentru prima dată a acestor reuniuni într-un format virtual, ca urmare a restricţiilor aferente pandemiei COVID-19.

Pentru a asigura reuşita acestui mandat, Ambasada intenţionează să folosească experienţa şi succesul dobândit cu ocazia exercitării în cadrul FAO a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene din 2019.

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Roma, al cărei scop principal este eliminarea foametei pe scară mondială, îmbunătăţirea alimentaţiei, prin coordonarea activităţilor guvernelor în domeniul agriculturii, silviculturii şi în industria piscicolă. De asemenea FAO vine în sprijinul ţărilor prin programe de cercetare, specializare, dezvoltare şi aplicaţii practice şi acordă ajutor în cazuri de dezastru.

 
Similare
RECOMANDĂRI