Adrian Candu: Guvernul Sandu este ilegal şi a încălcat o serie de legi. Sunt câţiva indivizi care sunt doar deputaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adrian Candu: Guvernul Sandu este ilegal şi a încălcat o serie de legi. Sunt câţiva indivizi care sunt doar deputaţi

Partidul Democrat din Moldova insistă pe ilegalitatea Guvernului condus de Maia Sandu şi pe nerecunoaşterea conducerii Parlamentului în frunte cu Zinaida Greceanîi. Astăzi în timpul unei conferinţe de presă vicepreşedintele PDM Adrian Candu a declarat că „aşa numitul Guvern, nelegal şi nelegitim, Sandu a încălcat o serie de legi şi norme legale luând aşa numite decizii. Absolut toate acţiunile intreprinse de câţiva indivizi, care sunt doar membri a Parlamentului, sunt decizii ilegale.”

Privind numirile şi demiterile făcute de Guvernul Sandu, vicepreşedintele PDM spune că există o lege care spune cum se numeşte sau cum se eliberează şeful IGP. „Trezoreria semnează plăţile bugetare la indicaţia unor funcţionari pe nivel ierarhic, până sus, ei nu pot acţiona decât în baza legii, iar legea astăzi este Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, dacă vor lua o astfel de decizie contrar Constituţiie, atunci sunt în ilegalitate.” 

Venirea la putere şi plecarea în opoziţie trebuie să fie pe cale democratică şi legală, nu buziv şi nu ilegal spune democratul. „Cea mai bună soluţie din punctul nostru de vedere sunt alegerile Parlamentare, deoarece purtătorul de putere potrivit Constituţiei este cetăţeanu şi doar cetăţeanul Republicii Moldova poate să decidă cine merită să fie la Guvernare şi cine nu merită să fie.”

Adrian Candu a spus că dacă sunt semne de întrebare privind data alegerilor sunt gata să discute. „Suntem disponibil să discutăm toate subiectele şi toate îngrijorările ale celorlalte forţe politice pentru a depăşi această criză.” 

Amintim că tot în timpul conferinţei de astăzi PDM a chemat la dialog partidele din Parlament pentru a rezolva criza politică din Republica Moldova. 
Similare
RECOMANDĂRI