AIR: Lipsa de predictibilitate şi previziune creează nesiguranţa zilei de mâine în Republica Moldova
Vizualizari:

AIR: Lipsa de predictibilitate şi previziune creează nesiguranţa zilei de mâine în Republica Moldova

Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) consideră că lipsa de predictibilitate şi previziune creează nesiguranţa zilei de mâine, ceea ce poate conduce la decizii de reformare a businessurilor, conducând chiar şi la decizii de închidere a afacerilor în Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova menţionează că organizaţia promovează Republica Moldova ca fiind o ţară atractivă pentru investitorii din România şi din Uniunea Europeană şi că membri au investit în Republica Moldova peste 600 de milioane de euro, reuşind astfel să creeze mai mult de 6.000 locuri de muncă.
 
„AIR urmăreşte atent evoluţia mediului politic şi economic din Republica Moldova. Pentru orice investitor, nu doar din România, dar din întreaga lume, stabilitatea mediului politic dintr-o ţară reprezintă un criteriu esenţial ce stă la baza deciziei de a face investiţii sau de a continua activitatea economică în orice ţară”, precizează comunicatul.
 
Potrivit investitorilor români în Republica Moldova, evoluţiile politice din ultima perioadă, precum şi instabilitatea politică din Republica Moldova, creează premizele unei inconsecvenţe în stabilirea de politici economico-fiscale, care are un impact major asupra mediului de afaceri şi a investiţiilor efectuate de către aceştia.

„Astfel, se pot pierde locuri de muncă şi diminuarea colectărilor la bugetul de stat al Republicii Moldova”, se arată în comunicatul AIR. 
 
În numele membrilor organizaţiei,  Asociaţia Investitorilor din România vine cu solicitarea publică către actorii politici din Republica Moldova de a sprijini continuarea reformelor iniţiate,  continuarea luptei împotriva corupţiei, precum şi continuarea reformei sistemului judiciar şi asigurarea unui cllimat de afaceri previzibil şi stabil prin politici economico-fiscale coerente şi echilibrate.

„Investitorii din România au fost şi vor continua să fie alături de Republica Moldova şi îşi doresc să contribuie la dezvoltarea ţării pe parcursul său european alături de toţi ceilalţi investitori locali şi internaţionali”, menţionează comunicatul.
 
Similare
RECOMANDĂRI