Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegătorii din 15 localităţi ale R.Moldova sunt aşteptaţi mâine la secţiile de vot pentru a-şi alege primarul

Alegătorii din 15 localităţi ale Republicii Moldova sunt aşteptaţi mâine la secţiile de vot pentru a-şi alege primarul. Lupta cea mare se va da în Municipiul Bălţi, unde vor concura 11 candidaţi. Din cauza pandemiei, scrutinul se va desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie anti-covid, iar alegătorii trebuie să aibă un pix şi să poarte masca de protecţie.

Pregătirile pentru alegeri sunt pe ultima sută de metri în secţiile de votare din Municipiul Bălţi, unde mâine vor avea loc alegeri locale noi. Aici, vor funcţiona 60 de secţii de vot, iar la urne sunt aşteptaţi peste 100 de mii de alegători. 58 de secţii vor fi deschise în oraşul Bălţi şi câte una în satele Elizaveta şi Sadovaia.

IRINA SERDIUC, preşedinte, Consiliul Electoral de Circumscripţie Bălţi: „Astăzi, conform planului de activitate, începând cu orele 9:00 au fost eliberate buletinele de vot, toate secţiile de votare sunt asigurate cu materiale necesare, tehnica de calcul necesar, se face testarea la program în baza de date al alegătorului, au fost repartizate materialele ce ţine de protecţia Covid.”

Votanţii trebuie să aibă pix şi să poarte masca de protecţie. Autorităţile au anunţat că persoanele infectate cu Covid-19 vor putea solicita până la ora 15:00 urna mobilă.

IRINA SERDIUC, preşedinte, Consiliul Electoral de Circumscripţie Bălţi: „În cazul când persoana, în prima jumătate a zile, s-a simţit bine, dar, de exemplu, la orele 16:00 i se ridică febra, vine la secţia de votare, se face coridorul roşu, persoana votează, după care se dezinfectează totul şi scrutinul electoral continuă.”

Secţia numărul 11 este deja pregătită pentru alegeri.

MARINA POŞTARI, preşedinte, secţie de votare: „Biroul electoral al secţiei de votare este pregătit deja pentru a primi alegătorii. Suntem asiguraţi cu toate cele necesare pentru pandemie. În lista de bază sunt 1676 de alegători. Vom merge şi la domiciliu unde avem patru alegători.”

Bălţenii spun că vor un primar care să aducă schimbări în municipiu.

„Da, suntem gata să mergem mâine la vot cu toată familia 00:05 musca 00:26 Sperăm că alegerile de mâine vor schimba mute în oraşul nostru.”

„Noi cu soţul suntem gata să mergem să votăm, am ajuns la o părere comună. Vrem să credem în mai bine, poate va da Domnul şi se va schimba totul.”

„Aşteptăm să avem un trai mai bun, să fie nişte condiţii pentru orăşeni mai bune. Oraşul nostru merită să fie un oraş dezvoltat deoarece este considerat capitala nordului, să fie un oraş frumos, îngrijit.”

„Am avut destul de ales şi fiecare cu candidatul său. 00:11 musca 00:17 Ceva mai bun pentru copiii noştri şi pentru noi, locuri de muncă.”

La urnele de vot din municipiul Bălţi sunt aşteptaţi peste 100 de mii de alegători. Comisia Electorală Centrală a anunţat că mâine este zi lucrătoare pentru angajaţii subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate. Filialele Agenţiei Servicii Publice vor funcţiona de la ora 7 până la ora 21.
Similare
RECOMANDĂRI