Alexandru Jizdan: Actuala guvernare încearcă să demoralizeze PDM
Sursa foto:Sputnik Vizualizari:

Alexandru Jizdan: Actuala guvernare încearcă să demoralizeze PDM

Fostul ministru de interne, actualul deputat democrat în Parlament, Alexandru Jizdan, consideră că actuala guvernare încearcă să demoralizeze Partidul Democrat până la alegerile locale din 20 octombrie. De asemenea, guvernanţii îşi doresc un nou procuror general pentru a intimida deputaţii din Parlament. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ceea ce face astăzi actuala guvernare tocmai încearcă să demoralizeze acest partid până la alegerile locale şi va întreprinde mari acţiuni ca Partidul Democrat să ajungă în alegerile anticipate, aşa cum declară ei, foarte demoralizat. Şi noi deja cunoaştem că ei îşi doresc un procuror general, vor să utilizeze acest instrument la maxim pentru a intimida deputaţii din Parlament”, a declarat Alexandru Jizdan.

Despre retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea PDM, Alexandru Jizdan spune că aceasta este una matură. „Deoarece, dacă prin acţiunile tale ai adus partidul în opoziţie, înseamnă că ceva nu a mers şi, din aceste considerente, cred că lucrurile trebuie schimbate la capitolul managementul formaţiunii”, a afirmat deputatul. Alexandru Jizdan spune că nu a ştiut că Vladimir Plahotniuc urma să plece.

De asemenea, Alexandru Jizdan spune că urmăreşte cu mare atenţie activitatea Ministerului de Interne, pe care l-a condus până nu demult. „Eu privesc cu mare îngrijorare şi foarte atent ceea ce se întâmplă în Ministerul de Interne. De fiecare dată când se vor face greşeli mari, eu voi interveni”, a declarat politicianul. Potrivit lui, situaţiile complicate actualmente nu se gestionează corect, dar recunoaşte că şi el când a fost în funcţie a comis greşeli.

„Ministerul de Interne este construit în aşa fel încât poate funcţiona fără ministrul de interne. Dacă azi în MAI nu va fi un ministru, lucrurile vor merge înainte încă un an. În unele cazuri, atunci când tu nu cunoşti toate procesele, ar fi de recomandat să nu încurci oamenii”, spune ex-ministrul de interne. Potrivit lui, unii miniştri au nevoie de 8-9 luni pentru a înţelege ce conduc şi acest lucru se referă şi la actualul ministru, Andrei Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI