Alexandru Slusari comentează expertizele din dosarul jafului bancar: Ridicol şi penibil
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Slusari comentează expertizele din dosarul jafului bancar: Ridicol şi penibil

Principalul impediment la examinarea cauzelor penale şi descoperirea mecanismului infracţional al jafului bancar este lipsa expertizei financiar-economice privind suma exactă a creditelor neperformante, acordate începând cu anul 2009. Declaraţia aparţine preşedintelui Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari.

„Incredibil. Această expertiză a fost numită pe 10 iunie 2015 şi durează patru ani. Patru ani, oameni buni! Cum încă nu au pornit ei să facă cercetări ştiinţifice la toate creditele, începând cu ziua Independenţei. Atunci această expertiză ar fi fost efectuată de copiii experţilor actuali”, menţionează Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.

Deputatul spune că „a rămas perplex după ce a luat cunoştinţa cu răspunsul Procuraturii, semnat încă de Harunjen, privind rezultatele investigării fraudei bancare”.

„Ridicol şi penibil. Dacă vă amintiţi, sub paravanul expertizei se ascundea mult timp la Curtea de Apel Cahul Ilan Şor. A fost un element important de sabotare a procesului de investigare a devalizării sistemului bancar. Iar în acea perioadă de patru ani tălharii şi-au şters urmele şi cheltuiau într-o veselie miliardele furate de la noi. Dar eu sunt convins că răsplata este aproape ca niciodată”, mai menţionează preşedintele Comisiei de anchetă.
Similare
RECOMANDĂRI