Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Blocului ACUM
Sursa foto:colaj foto: TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Blocului ACUM

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, preşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, precum şi cu alţi deputaţi ai Blocului ACUM. Întrevederea a avut loc la solicitarea reprezentanţilor Blocului ACUM.

 Ambasadorul României a reiterat priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene şi cei patru piloni de acţiune: Europa Convergenţei, Europa Siguranţei, Europa, actorul global şi Europa Valorilor Comune. Acestea reflectă un program de priorităţi ambiţios, dar şi realist.

Totodată, ambasadorul Daniel Ioniţă s-a referit la „Declaraţia de la Sibiu”, documentul programatic adoptat de cei 27 de lideri ai Uniunii Europene prezenţi la summitul informal organizat la Sibiu, în data de 9 mai 2019 şi care stabileşte direcţiile generale pentru evoluţia Uniunii Europene în următorul ciclu politic de cinci ani.

Oficialul român a menţionat că opţiunea europeană şi asumarea pe deplin a parcursului european al Republicii Moldova reprezintă unica modalitate de consolidare a democraţiei, a statului de drept şi de asigurare nu numai a securităţii, stabilităţii, dar mai ales a prosperităţii pentru toţi cetăţenii.

Similare
RECOMANDĂRI