Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Analişti politici: Igor Dodon a ajuns şef de stat cu ajutorul Partidului Democrat

Igor Dodon a ajuns şef de stat cu ajutorul Partidului Democrat - aceasta este părerea unor analişti politici din Republica Moldova, care comentează situaţia fără precedent creată la Chişinău. Ei spun că Republica Moldova se află în poziţia de stat capturat, în condiţiile în care Rusia vrea să-şi realizeze nişte interese diabolice, folosindu-l pe Igor Dodon.

Directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, a declarat, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, că unica soluţie e un tranfer paşnic a puterii în Chişinău. Este unica posibilitate de a avea un proces de revenire la normalitate, la sistemul democratic şi demontarea unui sistem paralel, autocrat, cu tendinţe de a se tranforma într-o dictatură.

Viorel Cibotaru: „Osul a ajuns atât de departe că mai multe probleme regionale nu puteau fi soluţionate din cauza acestei guvernări cleptocrate. Eu sper foarte mult că ceea ce am auzit şi ceea ce văd eu acum în piaţă este o încercare de a negocia, este o încercare de a găsi un compromis cu atuala guvernare, care este de-acum instalată şi indiferent de faptul când va intra în deplinătatea funcţionalităţii, ea nu va dispărea şi nu poţi s-o dai jos cu riscul de a fi vânat în toată lumea de orice serviciu de urmărire penală

Fostul deputat Ştefan Secăreanu spune că Igor Dodon a ajuns şef de stat cu ajutorul Partidului Democrat.
 
Ştefan Secăreanu: „Acum vedem ce se întâmplă când s-a ajuns la situaţia când Plahotniuc, care l-a sprijinit pe Dodon, e în situaţia să-i ceară demisia sau să spună că este trădător de ţară, foarte bine. Unul dintre cei mai importanţi jucători în această situaţie de astăzi este Rusia, care caută, prin problemele cu care se confruntă Republica Moldova, inclusiv cu situaţia de stat capturat, aşa cum se spune, să-şi realizeze nişte interese diabolice pe care le urmăreşte de ani şi ani.”

Partidul Democrat din Moldova cere alegeri anticipate şi condamnă tandemul politic PSRM-ACUM pe care îl consideră ilegal.
Similare
RECOMANDĂRI