Andrei Năstase: Asumarea răspunderii putea fi evitată, dacă socialiştii ar fi avut mai multă deschidere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Asumarea răspunderii putea fi evitată, dacă socialiştii ar fi avut mai multă deschidere

Dacă ar fi existat mai multă deschidere din partea socialiştilor şi din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, n-ar fi fost nevoie de asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea modalităţii de preselecţie a candidaţilor la funcţia de procuror general, acest lucru putea fi soluţionat în Parlament. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, transmite IPN.

„Având în vedere că procesele au derulat aşa cum au derulat, această instituţie a concursurilor la baza căreia au stat cele mai bune intenţii ale noastre, a fost discreditată în ultima perioadă. Mă tem că pe o bună perioadă de timp şi atunci era nevoie de acest exerciţiu de asumare a răspunderii de către un Guvern care şi-a propus, de la bun început, drept prioritate reformarea justiţiei, eradicarea corupţiei, eliminarea tuturor schemelor din economia naţională şi, bineînţeles, să ofere oamenilor dreptate şi o viaţă mai bună”, a afirmat Andrei Năstase la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public Moldova 1.

Andrei Năstase menţionează că actuala guvernare a făcut multe lucruri bune şi a obţinut multe succese, dar când s-a ajuns la reformarea justiţiei s-a constatat că „cineva are un gen de frică de un procuror independent care nu ar răspunde la comenzi politice”. Liderul PPDA susţine că ar fi vorba, în acest caz, de preşedintele Igor Dodon. „În primul rând, este vorba despre preşedintele Dodon. Este limpede, se vede cu ochiul liber. Nu pot să spun în totalitate despre socialişti şi sunt sigur că şi în Partidul Democrat mai există nişte oameni care nu neapărat sunt împotriva unei asemenea legi pentru că nu toţi au furat, nu toţi sunt pasibili de pedepse penale”, a afirmat politicianul.

Ministrul spune că gestul de asumare a răspunderii de către Guvernul Sandu este unul justificat în condiţiile în care se află la moment Republica Moldova.

Totodată, Andrei Năstase neagă speculaţiile apărute în ultimele zile că el ar putea fi propus la funcţia de procuror general. „Din păcate, nu-mi mai pot realiza visul din studenţie de a ajunge în ierarhia Procuraturii, în vârful acestei instituţii, pentru că, în 2015, am fost nevoit să intru în politică, să fiu în fruntea unui partid pe care îl conduc şi astăzi, şi asta îmi creează anumite dificultăţi în a mai pretinde la asemenea funcţii”, a afirmat Andrei Năstase.

Similare
RECOMANDĂRI