Andrei Năstase îl provoacă pe şeful statului, Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase îl provoacă pe şeful statului, Igor Dodon

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, l-a invitat pe Preşedintele Igor Dodon la o dezbatere publică televizată. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MODLOVA.

Potrivit lui Năstase, Preşedintele este "principala problemă a electoratului şi a fracţiunii Partidului Socialiştilor din cauza dorinţei de a împiedica participarea deputaţilor PSRM la demontarea regimului lui Vladimir Plahotniuc (liderul Partidului Democrat - "I.").

El consideră că anume cu acest scop Preşedintele iarăşi a început să se numească liderul informal al PSRM, în ciuda promisiunilor anterioare de a menţine o poziţie neutră.

"Strategia binomului Plahotniuc-Dodon este evidentă. Preşedintele atacă deputaţii blocului ACUM, aşteptând o reacţie agresivă din partea noastră, pentru ca apoi să se prezinte drept victimă şi să se justifice în acest fel în faţa protectorilor săi de ce a refuzat să demonteze democratic regimul lui Plahotniuc", susţine politicianul.

El speră ca la dezbateri să afle "de ce Dodon nu începe lupta reală cu regimul şi nu participă la procesul de dezoligarhizare a instituţiilor statului şi de ce prin intermediul deputaţilor independenţi ai lui Plahotniuc ei au decis să blocheze cu ajutorul Curţii Constituţionale, controlată de mafie, revenirea la sistemul electoral proporţional, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia".

Platforma DA consideră că Dodon a decis să meargă împotriva intereselor PSRM şi să blocheze lupta împotriva regimului pentru a-şi asigura victoria în alegerile prezidenţiale cu ajutorul democraţilor.

În opinia opoziţiei de dreapta, "interesele lor coincid cu cele ale zeci de mii de membri ai PSRM, care doresc să trăiască într-o ţară normală, dar care contravin în mod direct intereselor lui Dodon".
Similare
RECOMANDĂRI