Andrian Candu: „Învinuirea de uzurpare a puterii poate fi aplicată chiar lui Năstase, precum şi actualei guvernări”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: „Învinuirea de uzurpare a puterii poate fi aplicată chiar lui Năstase, precum şi actualei guvernări”

Fostul preşedinte al Parlamentului Andrian Candu spune că aşa-numitul dosar de uzurpare a puterii de stat este o modalitate de intimidare şi persecuţie politică cu scopul de a diviza şi dispersa Partidul Democrat. Mai mult, învinuirea de uzurpare a puterii poate fi aplicată chiar lui Andrei Năstase, precum şi actualei guvernări pro-ruse, consideră Candu.

Potrivit deputatului PD, nici comisia parlamentară nu are definitivată o idee clară despre ce s-a petrecut în acea perioadă şi nu a formulat concluzii.

„Nici societatea nu înţelege cine totuşi a uzurpat puterea în acele zile, regimul precedent, care a evitat blocaje şi vărsări de sânge, sau actualul regim care era în afara cadrului legal”, scrie acesta pe o reţea de socializare.

În afară de nişte aberaţii insuflate de Andrei Năstase, în acest dosar nu se mai conţine nimic, spune fostul şef al Legislativului despre dosarul despre uzurparea puterii în stat.

andrian Candu consideră că ministrul de Interne se pregăteşte de alegeri locale şi „caută cum să mai producă dividende politice”, iar procurorul general interimar este în situaţia când nu-l poate refuza pe Năstase, pentru că „aşa se cuvine între rude”.

TVR MOLDOVA aminteşte că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a emis o odronanţă prin care a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

La acelaşi subiect:

Reacţia PD: Iniţierea unui dosar penal pentru tentativa de uzurpare a puterii în stat este un atac asupra democraţilor, din partea guvernării

Andrei Năstase după ce Procuratura a dechis dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat: „Castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc începe să se prăbuşească!”

Pavel Filip continuă să spună că actuala guvernare este cea care a uzurpat puterea în stat. Dosarul Procuraturii - „o nouă încercare de intimidare a PD-ului”

Similare
RECOMANDĂRI