Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Averea secretarului general al Preşedinţiei, Andrei Spînu, la controlul ANI

Socialiştii sesizează Autoritatea Naţională de Integritate şi Procuratura Generală cu privire la averea secretarului general al Preşedinţiei, Andrei Spînu. Potrivit deputatului Petru Burduja, Spînu ar fi comis fie acţiuni de evaziune fiscală, fie şi-ar fi completat greşit declaraţia de avere. Totul se întâmplă după ce în presă au apărut imagini cu vila de milioane de lei a noului secretar al instituţiei prezidenţiale. De cealaltă parte, Andrei Spînu susţine că şi-a obţinut averea perfect legal.

Deputatul PSRM, Petru Burduja a depus o sesizare la ANI şi una la Procuratura Generală prin care cere să fie verficată legalitatea obţinerii averii secretatului general al instituţiei prezidenţiale, Andrei Spînu. Acesta a a declarat official că locuieşte într-o casă de 125 de metri pătraţi, cu o valoare cadastrală de 1,5 milioane de lei.

PETRU BURDUJA, deputat PSRM: Cetăţenii au văzut cum o casă şi terenul intravilan procurate de Andrei Spînu cu 393 500 de euro au fost declarate cu o sumă sub 2 milioane de lei. Apare o bănuială rezonabilă precum că Andrei Spînu ar fi admis acţiuni privind evaziunea fiscală sau a încălcat modul de completare a declaraţiei de avere şi interese personale.

De cealaltă parte, Andrei Spînu spune că şi-a dobândit toată averea perfect legal, achitând la stat toate impozitele aferente.

ANDREI SPÎNU, secretar general al Preşedinţiei: Eu nu am obţinut venituri din afaceri cu statul prin licitaţii trucate, scheme, contrabandă şi alte ilegalităţi şi tocmai din acest motiv am declarat onest totul şi am averea la vedere. Toate lucrurile care au apărut în presă sunt preluate din declaraţia mea publică pe care am făcut-o la ANI. Suplimentar, toate veniturile mele sunt declarate şi la FISC.

Andrei Spînu a fost numit secretar general al instituţiei prezidenţiale imediat după preluarea mandatului de şef al statului de către Maia Sandu. Pe perioada cât Sandu a fost prim-ministru al Republicii Moldova, Spînu a deţinut funcţia de secretar general al Guvernului.
 
Similare
RECOMANDĂRI