Blocului „Unirea” i s-ar putea alătura, la alegerile locale din Chişinău, încă trei formaţiuni politice
Sursa foto:captură de ecran Vizualizari:

Blocului „Unirea” i s-ar putea alătura, la alegerile locale din Chişinău, încă trei formaţiuni politice

Blocul „Unirea” a invitat la discuţii cinci formaţiuni politice unioniste, în vederea consolidării tuturor forţelor pro-româneşti într-un pol unionist veritabil, primul pas fiind participarea în comun la viitoarele alegeri locale din municipiul Chişinău. Din cele patru care au acceptat invitaţia, doar trei formaţiuni politice (Partidul Acţiunea Democratică, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal) au salutat decizia de unificare a forţelor, înaintând totodată, în formă diferită, ideea fuzionării partidelor într-o singură entitate juridico-politică.

Vlad Bileţchi, în lumina discuţiilor avute cu PL, a menţionat că sunt părţi la care există consens sută la sută, dar şi părţi la care nu s-a ajuns la înţelegere, reiterând asupra necesităţii unui dialog constructiv: „Nu văd niciun motiv de a nu veni la discuţii cu Blocul Unirea, din moment ce s-a putut merge la discuţii cu Blocul ACUM. Fiecare partid are simpatizanţi şi susţinători proprii şi orice încercare de a dizolva alte partide şi a le încorpora în propriul partid nu este catalogată şi privită ca un gest de bună credinţă. Obiectivul nostru este nu să reanimăm sau să renaştem anumite partide, dar să reanimăm şi să renaştem mişcarea unionistă din Republica Moldova”, a declarat Vlad Bileţchi.

Cu referire la declaraţiile preşedintelui PUN despre scorul mic în electorală al tinerilor unionişti, Ion Leaşcenco a menţionat: „Da. A fost scorul mic pentru că partidele au mers divizat. Pentru că greii (cu ghilimele sau fără ghilimele de rigoare) nu au avut curajul să-şi asume o bătălie electorală şi noi tinerii ne-am implicat pe ultima suta de metri. Fără bani şi sprijin mediatic”.

Anatol Ursu şi-a exprimat regretul că Mişcarea Populară Antimafie a refuzat dialogul şi a precizat că venirea la masa de discuţii nu este condiţionată de nimic.

Vitalia Pavlicenco se arată convinsă că membrii tuturor partidelor româneşti doresc o consolidare a segmentului unionist, de aceea, „solicită să le ceară conducerilor lor politice să accepte dialogul în cadrul Blocului UNIREA pentru apropierea celui mai sacru vis al românilor”.

Vasile Costiuc a îndemnat toţi actorii politici la mobilizare pentru participarea într-un pol unionist consolidat în alegerile locale, şi identificarea candidaţilor unionişti în cât mai multe primării şi consilii.

Blocul „Unirea” cheamă în continuare partidele unioniste la cooperare şi dialog în vederea identificării celor mai fezabile metode de unificare a forţelor unioniste, proeuropene.

 La acelaşi subiect:

PL anunţă că lucrează la un concept de unificare a partidelor unioniste, deşi recent a fost creat blocul „Unirea”

Similare
RECOMANDĂRI