Candidatul PLDM pentru circumscripţia Hînceşti s-a retras din cursa electorală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidatul PLDM pentru circumscripţia Hînceşti s-a retras din cursa electorală

PLDM a decis azi, împreună cu candidatul său Anatolie Postolachi, să se retragă din cursa electorală pentru circumscripţia Hânceşti. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului şi făcută publică de preşedintele PLDM, Tudor Deliu, şi candidatul Anatolie Postolachi într-o conferinţă de presă.

În declaraţie se spune:

“Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenţei unui parlament care nu mai reprezintă voinţa alegătorilor. Acest scrutin este o repetiţie generală pentru următoarele competiţii politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecţie în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

PLDM a intrat în această cursă electorală în speranţa că va putea iniţia, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalţi candidaţi de pe dreapta eşicherului politic pentru a stabili cine are şanse mai mari şi pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură şi viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

De cealaltă parte, candidaţii care reprezintă arcul guvernamental, folosesc, în spiritul celor mai vechi şi condamnabile tradiţii, resursele administrative şi pomenile electorale, pentru a se poziţiona cât mai avantajos în preferinţele alegătorilor.

În aceste condiţii, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vede rostul de a continua cursa electorală pentru circumscripţia Hânceşti şi anunţă că Anatolie Postolachi se retrage din această cursă. Este o decizie asumată pe deplin atât de candidat, cât şi de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat în calitatea respectivă.

Anatolie Postolachi întruneşte toate condiţiile pentru a fi un bun deputat. Are o experienţă relevantă în administraţia locală şi în cea centrală. Este un om de caracter, onest şi integru, dar aceste calităţi nu întotdeauna fac diferenţa într-o competiţie marcată de fraude şi orgolii nemăsurate.

PLDM a pus mereu interesul naţional mai presus de toate. Noi am sprijinit în repetate rânduri alţi actori politici atunci când era evident că trebuie să facem un pas în urmă pentru ca Republica Moldova să facă un pas înainte spre integrarea în Uniunea Europeană.

Acum e rândul reprezentanţilor dreptei politice să dea dovadă de maturitate şi să nu disperseze votul alegătorilor fideli vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îndeamnă alegătorii din circumscripţia 38 Hânceşti să meargă, pe 15 martie, la vot şi să-l aleagă pe candidatul pro-european cu şanse reale de a câştiga acest scrutin”.

Similare
RECOMANDĂRI