Cât de mult îşi doreşte PSRM anticipate. Dodon: Dacă Maia Sandu propune un om bun ca premier, am putea să-l votăm
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cât de mult îşi doreşte PSRM anticipate. Dodon: Dacă Maia Sandu propune un om bun ca premier, am putea să-l votăm

Igor Dodon ia în considerare trei scenarii pentru situaţia politică din Republica Moldova. Unul dintre acestea este inclusiv votarea unui Guvern, deşi atât PSRM, cât şi Igor Dodon, au declarat în repetate rânduri că îşi doresc alegeri anticipate.

În cadrul unei intervenţii live pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon declară că cele trei scenarii sunt:
  1. Maia Sandu evită în continuare să înainteze un candidat la funcţia de premier.
  2. Maia Sandu înaintează un premier şi acesta este votat în Parlament.
  3. Maia Sandu înaintează un premier, de două ori, şi acesta nu este votat, declanşându-se alegerile anticipate.
Deşi spune că PSRM se pregăteşte de alegeri anticipate şi că acest scenariu ar fi cel mai convenabil pentru PSRM, Igor Dodon spune că socialiştii ar putea vota un Guvern propus de Maia Sandu.
 
„Pentru cine vom vota? Nu ştim. Poate o să votăm pentru oricare. O să vedem. Da dacă e om bun? Dacă vine cu un program super? De ce sa nu-ul votăm, putem sa îl votam, noi suntem foarte pragmatici”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că reşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu spune că e gata să propună săptămâna viitoare o soluţie pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova, şeful statului a declarat că această soluţie va depinde de felul în care vor răspunde formaţiunile parlamentare, la apelul său de a nu vota de două ori guvernele pe care le-ar propune candidaţii desmnaţi la funcţia de prim-ministru.
Similare
RECOMANDĂRI