Cât va dura înţelegerea ACUM - PSRM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cât va dura înţelegerea ACUM - PSRM

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne din Guvernul Sandu, spune că înţelegerea la care blocul ACUM a ajuns cu Partidul Socialiştilor pentru a guverna împreună ţara „va dura până când ţara va fi scăpată de mafie”. Declaraţia a fost făcută de Andrei Năstase la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chişinău, transmite IPN.

„Ei sunt cu partidul lor, noi cu al nostru, dacă am făcut coaliţie nu înseamnă că suntem un partid... Înţelegerea cu PSRM va dura până când vom scăpa de mafie. Dacă reuşim să eliberăm ţara şi instituţiile statului, putem într-o bună zi să mergem la anticipate, să ne batem cu programe reale”, a declarat politicianul.

Despre criza politică şi instituţională în care s-a pomenit statul din cauza faptului că un Guvern a fost investit, iar celălalt încă nu s-a retras Andrei Năstase spune că „regimul care s-a aflat până acum la guvernare slăbeşte cu fiecare zi”. „Cu fiecare zi care trece noi ne întărim, ei slăbesc. Puţină răbdare şi o să-i vedeţi plecaţi pe toţi. Situaţia aceasta este ireversibilă. Această situaţie se va termina şi se va termina obligatoriu cu victoria acestei ţări”, spune Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA menţionează ferm că alegeri anticipate nu vor avea loc. „Nu vor fi alegeri anticipate, să fie clar. Nu vor fi alegeri anticipate pentru că alegerile anticipate pe sistemul pe care şi-l doreşte Plahotniuc cu această teroare nu vor aduce nimic bun ţării. Există în momentul de faţă o guvernare legal instituită, legal constituită, aşa că să nu spere”, a declarat liderul PPDA.

Totodată, Andrei Năstase a adus în discuţie şi planul de federalizare a Republicii Moldova despre care ar fi vorbit şeful statului Igor Dodon cu conducerea Partidului Democrat. Potrivit lui, blocul ACUM este garantul că acest lucru nu se va produce.

„Nimeni nu va îndrăzni şi nu va reuşi să treacă peste blocul ACUM în ceea ce priveşte statutul de stat unitar al Republicii Moldova. Nu va reuşi. Cu „omuleţii verzi” ne-au speriat de fiecare dată când am făcut un protest împotriva corupţiei, sărăciei, umilinţei, nenorocirii la care a fost supusă ţara aceasta”, a notat politicianul.

Similare
RECOMANDĂRI