CEC din Găgăuzia anunţă data tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile başcanului
Sursa foto:gagauzinfo.md Vizualizari:

CEC din Găgăuzia anunţă data tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile başcanului

Buletinele de vot pentru alegerile başcanului din Găgăuzia vor începe să fie tipărite în dimineaţa zilei de vineri, 28 iunie, la Întreprinderea de Stat „Tipografia Centrală” din Chişinău. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia electorală a autonomiei.

Pentru desfăşurarea alegerilor başcanului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite 107 499 de buletine de vot, transmite Moldpres.

Buletinul va fi de culoare mov, cu lăţimea de 140 de milimetri, iar candidaţii vor fi incluşi în ordinea în care au fost înregistraţi de Comisia electorală a autonomiei. În limba găgăuză vor fi tipărite 3108 buletine, iar în română – 2722. Tradiţional, cele mai multe buletine de vot (101 669) vor fi în limba rusă.

De asemenea, membrii CEC ai Găgăuziei au distribuit responsabilităţi şi au aprobat data şi ora transferului buletinelor de vot la birourile electorale ale secţiilor de votare. Buletinele de vot vor fi transferate la birourile electorale sâmbătă, 29 iunie, ora 10:00. În Comrat, în clădirea Comisiei Electorale Centrale şi în primăriile din Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, scrie gagauzinfo.md.

Alegerile başcanului vor avea loc pe 30 iunie 2019.

Similare
RECOMANDĂRI