Chiril Moţpan: Deputaţii au avut sau încă au imunitate şi în faţa Regulamentului circulaţiei rutiere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chiril Moţpan: Deputaţii au avut sau încă au imunitate şi în faţa Regulamentului circulaţiei rutiere

Deputatul Chiril Moţpan, preşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, va solicita Agenţiei Servicii Publice, prin demers oficial, informaţii despre încălcările admise în traficul rutier de către deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit acestuia, foştii aleşi ai poporului nu achitau amenzile pentru încălcările în traficul rutier. Chiril Moţpan scrie într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că a aflat despre această situaţie, după ce a încălcat şi el normele traficului rutier. Parlamentarul declară că a mers să plătească o amendă „rezultată dintr-o contravenţie administrativă, săvârşită involuntar” şi a aflat că la prezentarea legitimaţiei, deputaţii „au sau au avut până acum imunitate...şi în faţa Regulamentului circulaţiei rutiere”.

Nu aflam această noutate, dacă nu călcam eu însumi «pe bec». Mare mi-a fost mirarea când ofiţerul mi-a cerut legitimaţia de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare că, la prezentarea legitimaţiei, deputaţii sunt absolviţi de pedeapsa contravenţională”, a mai scris parlamentarul pe Facebook.

Chiril Moţpan a mai subliniat că urmează să solicite Agenţiei Servicii Publice (ASP) „printr-un demers oficial, informaţii cu privire la încălcările admise în ultimii ani de slugile poporului, cine şi în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă. Or, «dura lex, sed lex»”.

Deputatul menţionează că le-a declarat angajaţilor ASP că „în faţa legii sunt egali toţi cetăţenii, indiferent de statutul lor social”. Deputatul afirmă că a achitat imediat amenda pentru normele încălcate.
Similare
RECOMANDĂRI