Reprezentanţii Chişinăului îngrijoraţi de planurile Tiraspolului în legătură cu aniversarea a 610 de ani de la atestarea documentară a oraşului Tighina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţii Chişinăului îngrijoraţi de planurile Tiraspolului în legătură cu aniversarea a 610 de ani de la atestarea documentară a oraşului Tighina

Reprezentanţii Chişinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au arătat îngrijoraţi de acţiunile planificate de Tiraspol pentru a marca aniversarea a 610 de ani de la atestarea documentară a oraşului Tighina.

Potrivit unui comunicat al CUC, reprezentantul Delegaţiei Tiraspolului, Oleg Beleakov, susţine că administraţia locală intenţionează, cu ocazia acestei aniversări, să instaleze pe râul Nistru un pod plutitor şi să organizeze focuri de artificii cu suportul militarilor dislocaţi în satul Parcani.  

„Delegaţia Republicii Moldova şi-a arătat îngrijorarea faţă de aceste acţiuni ale Tiraspolului, susţinute tacit de componenta Federaţiei Ruse. Delegaţia R. Moldova nu este împotriva activităţilor social-culturale organizate pentru populaţia localităţii, dar a opinat că participarea structurilor militare menţionate la orice manifestaţie în oraşul Bender, declarat raion cu regim sporit de securitate, este inadmisibilă”, declară reprezentanţii Chişinăului. 

În cadrul şedinţei care a avut loc ieri, la Tighina, CUC a aprobat numirea a 10 observatori militari, desemnaţi din partea Ucrainei, ţară care are statut de mediator în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Similare
RECOMANDĂRI