Cine sunt candidaţii la primăria din Bălţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cine sunt candidaţii la primăria din Bălţi

Locuitorii Municipiului Bălţi îşi aleg azi primarul. 11 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt membri de partid.

Primul în buletinul de vot este Boris Marcoci, membru al Partidului Acţiune şi Solidaritate. El are 56 de ani şi este inginer constructor. În ultimii 10 ani, Marcoci a fost consilier municipal la Balţi.

Următorul pe listă este Ion Starciuc, membru al partidului Acasă Construim Europa, condus de fostul şef adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc. Starciuc e jurist şi conduce Organizaţia Teritorială PACE din Bălţi.

Al treilea în buletinul de vot este Maxim Burduja susţinut de Partidul Unităţii Naţionale. El nu este însă membru al acestei formaţiuni politice şi participă în premieră la un scrutin electoral.

Pe locul 4 în buletinul de vot e candidatul independent Nicolai Grigorişin. El a fost primar al municipiului Bălţi în anii 2018-2019, după prima demisie a lui Renato Usatîi din această funcţie.

Al cincilea în buletin e Alexandr Nesterovschi de la Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor. El are 40 de ani şi participă pentru a doua oară la alegerile locale din Bălţi, după ce în 2019 a pierdut în faţa lui Renato Usatîi.

Următorul în buletinul de vot este Ivan Tulburi – un jurist de 33 de ani de la Partidul Liberal, originar din Nisporeni.

Pe locul 7 este Fiodor Ghelici, de la Partidul Oamenilor Muncii, care în trecut a deţinut funcţia de consilier al fostului preşedinte Igor Dodon.

Al optulea în buletin e juristul Nicolae Chirilciuc de la Partidul "Patrioţii Moldovei", iar pe locul 9 - Marina Tauber, de la Partidului Politic "Şor". Ea a renunţat la fotoliul de deputat pentru a candida la alegerile locale noi din Bălţi.

Pe locul 10 este inginerul Vladimir Dachi de la Partidul Politic "NOI" condus de fostul parlamentar de la Bucureşti Cristian Rizea.

Ultimul în buletinul de vot este Daria Fiodorova, filolog în vârstă de 30 de ani şi membru al Partidul Politic Moldovenesc "Ai Noştri".
 
Similare
RECOMANDĂRI