Componenţa CNESP - completată cu noi membri, specialişti în domeniul sănătăţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Componenţa CNESP - completată cu noi membri, specialişti în domeniul sănătăţii

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică va fi completată cu noi membri, specialişti în domeniul sănătăţii, în vederea asigurării unui grad mai sporit de gestionare a urgenţelor în sănătatea publică. La şedinţa de Guvern din 15 septembrie au fost aprobate modificările corespunzătoare la cadrul normativ.

Prin urmare, componenţa nominală a CNESP va fi completată cu membri: specialişti în domeniul sănătăţii publice reprezentanţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai Şcolii de Management în Sănătate Publică, ai instituţiilor medico-sanitare publice implicate în gestionarea pandemiei, de toate nivelele şi ai societăţii civile. 

Totodată, la lucrările Comisiei vor putea participa cu drept de vot consultativ şi reprezentanţii organismelor internaţionale. Ţinerea lucrărilor de secretariat ale Comisiei va fi asigurată de Cancelaria de Stat.

„Vom avea la începutul săptămânii viitoare şedinţa Comisiei naţionale extraordinară de sănătate publică în componenţa sa nouă şi vom adopta planul de combatere a pandemiei  conform deciziei de declarare a stării de urgenţă în sănătate publică, de săptămâna trecută”, a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferinţe de după şedinţa Guvernului. 

Componenţa actualizată a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică poate fi accesată aici.

Similare
RECOMANDĂRI