Congresul extraordinar al Partidului Democrat se amână. Motivul
Sursa foto:pdm.md Vizualizari:

Congresul extraordinar al Partidului Democrat se amână. Motivul

Membrii Consiliului Politic Naţional al PDM s-au întrunit astăzi în şedinţă. Democraţii au decis să amâne Congresul extraordinar al PDM, planificat pentru data de 27 iulie, când urma să fie aleasă noua conducere a partidului. Conform noii decizii, congresul va avea loc la 7 septembrie.

Conform unui comunicat al partidului, în urma conferinţelor petrecute de organizaţiile teritoriale ale formaţiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Mai mult, s-a discutat despre nevoia de a atrage personalităţi, specialişti din diferite domenii, care vor împărtăşi valorile şi viziunea democraţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetăţeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat.

“PDM are nevoie de o reformă profundă, dar şi de întărire atât în teritoriu, cât şi la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

Reieşind din cele menţionate, membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie şi au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ţine de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit şi despre consolidarea echipelor locale ale PDM şi identificarea potenţialilor candidaţi democraţi în funcţiile eligibile.

Similare
RECOMANDĂRI