Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Democraţii spun că vor susţine retragerea imunităţii parlamentare pentru deputaţi

Democraţii sunt gata să voteze pentru retragerea imunităţii oricărui deputat din Parlamentul de la Chişinău. Se întâmplă după ce ieri preşedintele Igor Dodon a anunţat că, în scurt timp, în Parlament ar putea veni Procuratura Generală, care va solicita plenului retragerea imunităţii pentru unii aleşi ai poporului. Şeful statului a refuzat să spună despre ce deputaţi este vorba. Cel mai probabil sunt vizaţi parlamentarii care se regăsesc în Raportul Kroll 2.

Democraţii spun că nu le este frică de retragerea imunităţii parlamentare şi că au optat întotdeauna pentru excluderea din legea supremă a acestui privilegiu.

Mai mult, Andrian Candu spune că fracţiunea democraţilor va vota pentru retragerea imunităţii pentru orice deputat din Parlament, dacă acest lucru va fi solicitat de Procuratura Generală.

Retragerea imunităţii parlamentare poate avea loc cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi, la solicitarea procurorului general. Potrivit legii, deputaţii nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, fără acordul prealabil al Parlamentului.
Similare
RECOMANDĂRI