Deputaţii au respins: În Parlament nu vor avea loc audieri pe marginea privatizării „Air Moldova”
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Deputaţii au respins: În Parlament nu vor avea loc audieri pe marginea privatizării „Air Moldova”

Fracţiunile PSRM, PCRM, PLDM  şi PL au solicitat includerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, audieri pe marginea privatizării companiei de stat ”Air Moldova”. Pentru explicaţii pe acest subiect au fost chemaţi în Parlament premierul Pavel Filip, ministrul economiei Chiril Gaburici şi directorul Agenţiei Proprietăţii Publice – Vladimir Baldovici.

Propunerea, însă, a fost respinsă de majoritatea deputaţilor aflaţi în sală.

Potrivit deputatului PLDM, Iure Ţap, „circumstanţele în care au fost realizat aceasta privatizare, dar şi ultimelelor informaţii, sunt aduse acuzaţii că această companie premeditat a fost adusă în această stare”. „A fost utilizată o schemă bine cunoscută”, pentru a vinde compania la un preţ de nimic, a declarat Ţap.

Propunerea a fost susţinută şi de fracţiunea comuniştrilor, care au cerut ca premierul, ministrul economiei şi şeful APP să aducă explicaţii privind cum Air Moldova a ajuns într-o astfel de situaţie, având în vedere că preţurile biletelor avia erau foarte mari.

De altfel, şi socialiştii au salutat  şi susţinut propunerea:

„Noi avem in faţa noastra nu un simplă privatizare, ci vânzarea proprietăţii statului la un preţ mizerabil, unei companii foarte dubioase, care a fost fondata în luna august. Fondatori sunt şi doi cetăţenii ai RM, compania are un capital de 500 de mii de lei, iar ei şi-au asumat obligaţia de a achita datoriile de 1,2 miliarde, bani luaţi de fapt, de la Avia Invest”, un reprezentant al fracţiunii socialiste.

Alina Zotea a amintit că ieri, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare Economie, Buget şi finanţe, s-a aprobat ca premierul, ministrul economiei şi directorul APP să vină săptămâna viitoare la şedinţa Comisiei pentru a da explicaţii pe marginea subiectului privatizării Air Moldova.

Totuşi, propunerea de a audia în Parlament pe Filip, Gaburici şi Baldovici, a fost respinsă, acumulând doar 42 de voturi – cifră insuficientă pentru aprobare.
 
Similare
RECOMANDĂRI