Deputaţii PAS: Ameninţările socialiştilor privind căderea Guvernului nu îi vor face să renunţe la proiectul înaintat de prim-ministru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii PAS: Ameninţările socialiştilor privind căderea Guvernului nu îi vor face să renunţe la proiectul înaintat de prim-ministru

Deputaţii Fracţiunii PAS susţin decizia Guvernului cu privire la angajarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii. La fel ca Prim-ministrul Maia Sandu, aceştia spun, prin intermediul unui comunicat de presă, că îşi asumă riscul căderii Guvernului şi nu vor renunţa la proiectul propus, prin care prim-ministrul va putea înainta o listă scurtă de candidaţi pentru funcţia de procuror general, către CSP.

Preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că ameninţările din partea socialiştilor privind căderea Guvernului nu îi vor face pe deputaţii Blocului ACUM să renunţe la proiectul înaintat de Maia Sandu, care urmează a fi prezentat, mâine, în Parlament.

Amintim că mâine, Maia Sandu urmează să prezinte în Parlament proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. 

PSRM şi Igor Dodon insistă pe retragerea acestui proiect, în caz contrar ameninţă cu moţiunea de cenzură.

Preşedintele Igor Dodon spune că prin asumarea răspunerii de către Guvern, blocul ACUM a încălcat acordul cu PSRM care prevedea clar că pretendenţii al funcţia de procuror general sunt selectaţi de o comisie de experţi. Şi nu de premier, aşa cum îşi doreşte Maia Sandu.

Potrivit legii, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru un proiect, timp de 72 de ore deputaţii au timp să depună o moţiune de cenzură. Dacă o astfel de moţiune nu este depusă, proiectul este considerat aprobat. Socialiştii spun că dacă nu vor ajunge la un consens cu blocul ACUM, ar putea depune o moţiune împotriva Guvernului Sandu.

Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte mâine, la ora 15, în şedinţă pentru a decide soarta coaliţiei de guvernare. Înainte de şedinţă, preşedintele Igor Dodon va avea întrevederi separate cu deputaţii fracţiunii PAS şi cu deputaţii fracţiunii PPDA.

 
Similare
RECOMANDĂRI