Dionis Cenuşă depre protestele celor din breasla HoReCa: Posibil, este o prima rândunică, dacă situaţia va fi gestionată incorect
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dionis Cenuşă depre protestele celor din breasla HoReCa: Posibil, este o prima rândunică, dacă situaţia va fi gestionată incorect

Politologul Dionis Cenuşă consideră că protestele sunt o expresie necesara a unei democraţii sănatoase, iar protestul celor din breasla HoReCa, anuntat pe 12 august, impotriva majorarii TVA-ului, este o reacţie firească de contestare, legitima, politicilor propuse de Guvern, scrie acesta pe pagina să de Facebook.

Dionis Cenuşă a explicat de ce este important acest protest şi ce trebuie să va scoate la iveală, politologul consideră că Socialiştilor ar putea să folosească acest prilej pentru a aduna puncte politice.

"1. Acest protest va fi primul de la începutul guvernării PSRM-ACUM. Posibil, este o prima rândunică, daca situaţia va fi gestionata incorect si un numitor comun nu va fi gasit (de ex. o solutie de mijloc - 15% TVA sau ceva mai ingenios si fezabil).

2. Proporţia acestui protest, şi interesul populaţiei de a se alătura, va arata cât de arzatoare este problema pentru sector şi pentru societate şi căt de mult ar trebui să se îngrijoreze guvernul. 

3. Înca un lucru important pe care îl va elucida protestul este daca Socialiştilor iî abate ca să folosească acest prilej pentru a aduna puncte politice. Or, este complicat ăa faci abstracţie de la dorinţa enormă a Socialiştilor de a caştiga alegerile pentru primaria Chişinau, din această toamnă."

La începutul săptămânii viitoare, de la ora 10.00 până la la 10:30, restaurante, hoteluri şi servicii de catering au anunţat că îşi vor sista activitatea în semn de protest faţă de decizia Guvernului de anulare a cotei reduse a TVA în mărime de 10% şi, respectiv, aplicarea cotei-standard a TVA în mărime de 20% pentru livrările efectuate de către agenţii economici ce activează în sector (hotele, restaurante, cafenele).

Similare
RECOMANDĂRI