Dionis Cenuşă: Pe fundalul acestor proteste, socialiştii îşi pot justifica decizia de a bate palma cu Plahotniuc
Sursa foto:TRIBUNA.MD Vizualizari:

Dionis Cenuşă: Pe fundalul acestor proteste, socialiştii îşi pot justifica decizia de a bate palma cu Plahotniuc

Protestele aranjate de către PDM fac parte dintr-o înscenare clară a unei presiuni artificiale asupra socialiştilor pentru a face o coaliţie cu democraţii, este de părere politologul Dionis Cenuşă. În acest mod, spune Cenuşă, socialiştii îşi pot justifica decizia de a bate palma cu Plahotniuc mai uşor şi cu mai puţine pierderi de imagine.

Potrivit politologului, protestele dirijate au două obiective majore:

Instrumentarea unei atitudini publice pro-PDM. Protestele sunt folosite ca instrument de modelare a unei percepţii publice favorabile democraţilor, conform căreia 'publicul' validează guvernarea de către democraţi şi presiune "folositoare" asupra şi pentru socialişti.

„Aceleaşi proteste vor să-i împingă pe socialişti în direcţia unei coaliţii cu democraţii. Pe fundalul acestor proteste, socialiştii îşi pot justifica decizia de a bate palma cu Plahotniuc mai uşor şi cu mai puţine pierderi de imagine. Evident, acelaşi lucru este valabil şi pentru scuzele lui Dodon faţă de Moscova - evitarea escaladării protestelor în ceva incontrolabil”, scrie dionis Cenuşă pe o reţea de socializare.

Similare
RECOMANDĂRI