Experienţa Republicii Moldova în dezvoltarea politicilor comerţului electronic a fost prezentată la nivel mondial
Sursa foto:mfa.gov.md Vizualizari:

Experienţa Republicii Moldova în dezvoltarea politicilor comerţului electronic a fost prezentată la nivel mondial

Experienţa Republicii Moldova în dezvoltarea politicilor comerţului electronic a fost prezentată în cadrul unui eveniment mondial organizat anual de către UNCTAD (Conferinţa pentru Dezvoltare şi Comerţ a Naţiunilor Unite), în parteneriat cu un grup de state OMC, promotoare ale procesului de revitalizare a comerţului electronic în sistemul mondial de comerţ.

În cadrul evenimentului organizat la Geneva în săptămâna comerţului electronic, Şeful diplomaţiei din Republica Moldova a avut o întrevedere cu Secretarul General al Conferinţei pentru Dezvoltare şi Comerţ a Naţiunilor Unite, Mukhisa Kituyi. Aceştia au abordat problematica implementării de către unele state membre ONU a programului reformat Asycuda în sistemul vamal, precum şi găsirea unor surse financiare necesare pentru dezvoltarea infrastructurii vamale şi debirocratizarea procedurilor de trecere la frontieră, facilitând activitatea agenţilor economici.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi, prezidează forul instituţional de conducere a UNCTAD-ului pentru un mandat de un an de zile, ales în septembrie 2017 prin unanimitate de către cele 193 de state membre ONU.
Similare
RECOMANDĂRI