Experţi: Clasa politică din R. Moldova a dat dovadă de iresponsabilitate şi duplicitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Experţi: Clasa politică din R. Moldova a dat dovadă de iresponsabilitate şi duplicitate

Clasa politică din R. Moldova a dat dovadă de iresponsabilitate şi duplicitate prin eşuarea premeditată a votării Guvernului Grosu, afirmă analiştii politici. Aceştia constată că deşi toate partidele parlamentare susţineau că este nevoie de un Guvern cu atribuţii depline, când au avut posibilitatea să-l învestească, au refuzat punând în capul mesei interesul politic şi de partid.

Prezent în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, analistul politic Nicolae Negru, referindu-se la deputaţii PAS a spus că s-a dezamăgit în noi politicieni.

„Politicienii s-au încurcat în jocurile lor politice. Fiecare invocă interesul public, dar de fapt ei merg pe interesul de partid. Toţi au spus că e nevoie de un guvern cu atribuţii depline pentru a gestiona pandemia, dar când au ajuns la fapte toţi au procedat în contradicţie cu discursurile pe care le-au rostit la tribună sau la televiziuni. Acest lucru este foarte regretabil”, a declarat Nicolae Negru.

Şi geopoliticianul român, Dan Dungaciu, s-a arătat dezamăgit de modul politicienilor de la Chişinău de a face politică şi de atitudinea iresponsabilă faţă de problemele oamenilor.  

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este consecinţa unei revoluţii politice în R. Moldova, care ne-a adus în această situaţie. Problema este în dezamăgirea enormă a cetăţenilor R. Moldova care şi-au pus speranţe în acest proiect politic (Maia Sandu - .nred), dar văd acum că realitatea este cu totul şi cu totul alta”, a declarat Dan Dungaciu.

Totodată, expertul român a critic negocierile Maiei Sandu cu ambasadorul rus, Oleg Vasneţov, în vedere accesării vaccinului rusesc Sputnik-V.

„Semnalul pe care-l transmite R. Moldova partenerilor europeni este şi el extrem de prost şi a culminat, din nefericire, cu recenta întrevedere a Maiei Sandu cu amabasadorul Federaţiei Ruse, la care printre altele i-a cerut inclusiv vaccinuri ruseşti. Momentul acesta este tragic şi este de o semnificaţie extrem de profundă. R. Moldova, după alegerea Maiei Sandu, dă un semnal că ea este în afara spaţiului european unde vaccinurile se iau din altă parte”, a opinat Dungaciu.

„Orice s-ar întâmpla astăzi sau mâine, indiferent de deciziile Curţii Constituţionale, va fi un pas prost, greşit, greu de gestionat pentru ceea ce am numit la un moment dat proiectul politic Maia Sandu. Aceasta este tragedia în R. Moldova, dincolo de celelalte...”, a mai adăugat Dungaciu.

Comentând evenimentele de astăzi din Parlament, doctorul habilitat în drept, Alexandru Arseni, a constat că au fost întrunite toate circumstanţele ca Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului. Acesta a explicat că preşedintele poate semna respectivul decret, iar rolul Curţii Constituţionale în acest exerciţiu este doar să constate constituţionalitatea acestuia.
 
Similare
RECOMANDĂRI