Experţii în problema regiunii transnistrene au discutat despre reluarea circulaţiei feroviare între Bender şi Tiraspol
Sursa foto:novostipmr.com Vizualizari:

Experţii în problema regiunii transnistrene au discutat despre reluarea circulaţiei feroviare între Bender şi Tiraspol

Mediatorii şi observatorii din cadrul formatului de negocieri 5+2 au discutat cu reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului reluarea circulaţiei unor trenuri de pasageri prin staţiile de cale ferată din oraşele Bender şi Tiraspol.

Eliminarea barierelor existente în calea circulaţiei transportului feroviar, condiţiile reluării importului de produse petroliere prin punctul de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene „Colbasna-Slobodca”, sunt subiecte care au fost discutate la o şedinţă a grupurilor de lucru pentru transport feroviar şi comunicaţii, potrivit unui comunicat al Guvernului, care nu precizează, însă, dacă, s-a ajuns la o înţelegere. Şedinţa a avut loc la Chişinău.

Reprezentanţii Chişinăului au abordat şi aspecte ce ţin de efectuarea transportului de mărfuri prin regiunea transnistreană, menţionând necesitatea asigurării circulaţiei nestingherite a acestora şi anulării oricăror aşa-numite plăţi regionale în privinţa trenurilor marfare care circulă pe tronsonul de cale ferată „Căuşeni-Bender”.

Următoarea şedinţă a grupurilor de lucru va avea loc la Tiraspol.

Similare
RECOMANDĂRI