Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Democraţii care au rămas în fracţiune resping, deocamdată, ideea unei alianţe cu socialiştii

Fracţiunea PDM din Parlament regretă plecarea celor şase colegi, în frunte cu Andrian Candu. Democraţii care au rămas în fracţiune resping, deocamdată, ideea unei alianţe cu socialiştii şi spun că cei  care au decis să părăsească partidul s-ar fi speriat de situaţia grea în care se află formaţiunea.

Fracţiunea PDM, fără cei 6 deputaţi care şi-au anunţat plecarea în dimineaţa acestei zilei, s-a întâlnit astăzi cu ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi. După ce i-au adresat mai multe întrebări diplomatului, democraţii au dat de înţeles că nu vor susţine moţiunea simplă depusă de PAS şi PPDA privind demiterea lui.
 
DUMITRU DIACOV, preşedinte de onoare, PDM: „El regretă foarte mult, deşi această frază a fost ruptă din context şi a fost interpretată. el şi-a ceut scuze şi faţă de fracţiune, faţă de veterani.”
 
Preşedintele de onoare al PDM spune că decizia celor 6 colegi de a părăsi formaţiunea a fost una previzibilă.
 
DUMITRU DIACOV, preşedinte de onoare, PDM: „Moral am fost pregătiţi pentru astfel de deznodământ, din păcate, regretăm foarte mult. În partide se mai întâmplă, în timpuri grele se mai întâmplă cazuri de acest fel.”
 
Deşi Andrian Candu anunţa că în Partidul Democrat ar exista 3 grupări, una pro-Dodon, condusă de Eugen Nichiforciuc, alta care l-ar susţine pe actualul lider PDM, Pavel Filip şi a treia cea condusă chiar de el, vicepreşedintele PDM, Eugen Nichiforciuc respinge acestă teză.

EUGEN NICHIFORCIUC, vicepreşedinte PDM: „Există un singur grup care se numeşte PDM, din păcate cei care nu se asociază astăzi cu PDM, o plecat. În PDM nu s-a schimbat nimic decât congresul care a ales preşedintele, şi cnp care a ales vicepreşedinţii. În rest PD este, funcţionează, avem rezultate la alegeri locale.”
 
Fracţiunea PDM din Parlament a obţinut 30 de mandate în urma  alegerilor parlamentare din februarie 2019. Ulterior a rămas cu 29 de mandate după ce Alexandru Botnari a renunţat la fotoliul de deputat. După plecarea celor 6 deputaţi, fracţiunea mai are doar 23 de parlamentari.
Similare
RECOMANDĂRI