Ghimpu despre expulzarea cetăţenilor turci: Astfel de probleme nu trec pe lângă conducere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ghimpu despre expulzarea cetăţenilor turci: Astfel de probleme nu trec pe lângă conducere

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că, având experienţa funcţiei de preşedinte al Parlamentului şi preşedinte interimar al ţării, ştie că probleme de genul expulzării celor şapte profesori turci nu trec pe lângă conducere.

„Fac cruce, dacă nu mă credeţi”, a spus politicianul în debutul şedinţei Parlamentului, în contextul solicitării de a forma o comisie de anchetă pe marginea acestui caz, transmite IPN.

„În fiecare dimineaţă, dumneavoastră ştiţi foarte bine, că Serviciul de Informaţii, Ministerul de Interne, organele de drept pun preşedintelui pe masă informaţia cu privire la situaţia timp de 24 de ore. Aceasta am avut în vedere. Şi aţi ştiut şi dumneavoastră, şi domnul preşedinte al socialiştilor (şeful statului, Igor Dodon, n.r.), şi domnul prim-ministru – aceasta am avut în vedere. Şi nu trebuie să o facem acum pe mortul în păpuşoi. De aceea, dacă au făcut fără dumneavoastră, fără a vă informa şi au încălcat legea, să tăiem la figurat capul, ca la un bostan, celui care a dat comandă şi a făcut acest lucru”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul liberal a spus că Liceul „Orizont” îşi desfăşoară activitatea deja de mulţi ani în Republica Moldova. Şi PL a fost la guvernare, şi nu a auzit niciodată nimic suspect. „Este un târg făcut între ne-preşedintele nostru şi preşedintele vostru cu preşedintele Erdoğan. De aceea, dacă nu vă temeţi şi este legal, să formăm această comisie de anchetă”, a cerut Mihai Ghimpu.

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care a deţinut funcţia de şef al statului în perioada 2001-2009, a fost de acord cu propunerea de a crea comisia de anchetă. „Acest liceu activează în Moldova în jur de 30 de ani şi aşa probleme nu au apărut. Şi acum apar interese meschine – unuia îi trebuie să repare Preşedinţia pentru că zece ani nu a putut, altor le trebuie altceva să rezolve cu turcii, iar noi vom schimba poziţia Moldovei pe interesele noastre vremelnice”, a mai spus Vladimir Voronin.

Deputatul Vlad Batrîncea a spus că şi PSRM susţine crearea comisiei. Parlamentarul a subliniat că şeful statului nu controlează SIS-ul şi nu a putut să influenţeze situaţia în cauză.

Fiind supusă votului, propunerea cu privire la crearea comisiei de anchetă nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi introdusă pe ordine de zi.

Similare
RECOMANDĂRI