Igor Dodon va decide până pe 24 ianuarie dacă va candida la parlamentare
Sursa foto:presedinte.md Vizualizari:

Igor Dodon va decide până pe 24 ianuarie dacă va candida la parlamentare

Preşedintele Igor Dodon susţine că, până pe 24 ianuarie, când se pot forma listele parlamentare, va decide daca îşi va înainta candidatura la alegerile din 2019. Totodată, şeful statului nu consideră că ar fi ilegal să candideze. Declaraţia a fost făcută la o conferinţă de presă, luni, 5 octombrie, transmite IPN.

Întrebat cât de legală ar fi participarea sa în alegeri, fără a renunţa la funcţia de preşedinte, Igor Dodon a spus că se ştie bine cine face şi interpretează legea în Republica Moldova. Nu este exclus ca aceştia să vină cu acţiuni mai dure la adresa instituţiei prezidenţiale, lucru care însă nu va fi tolerat de cetăţeni.

Igor Dodon a mai spus că, pe de o parte, oponenţii săi politici vor să creeze impresia că sunt puternici şi nu se tem de nimeni, iar pe de altă parte, vor să impună impedimente preşedintelui în a participa la alegerile parlamentare, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată până acum. „Nu a fost, în 27 de ani de independenţă, ca preşedintele să nu aibă dreptul să candideze, inclusiv când acesta a fost ales de Parlament, inclusiv domnul Snegur şi Lucinschi (aleşi direct, n.r.). Nu au avut nicio limitare atunci”, a declarat Igor Dodon. „Vom vedeam cum vor face oponenţii, dar noi ne rezervăm dreptul de a participa în această campanie electorală”, a mai spus şeful statului.

Igor Dodon a participat în acest week-end, în calitate de lider neformal al PSRM, la prezentarea candidaturii preşedintei formaţiunii, Zinaida Greceanîi, la funcţia de deputat pentru circumscripţia uninominală numărul 1 din oraşul Briceni.
Similare
RECOMANDĂRI