Igor Dodon: După alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: După alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate

După alegerile parlamentare ordinare, planificate pentru februarie 2019, ar putea avea loc şi alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă nu se va ajunge la un consens privind crearea unei coaliţii în următorul legislativ. Declaraţia aparţine preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite IPN.

„Majoritate parlamentară, pe cale legală, pot obţine doar socialiştii. Şi dacă nu se va ajunge la o înţelegere, atunci vor fi alegeri anticipate”, a declarat şeful statului în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova. În opinia lui, orice partid politic trebuie să se gândească bine înainte de a intra într-o coaliţie în viitorul Parlament, având în vedere realităţile din Republica Moldova.

În ceea ce ţine de ideea ca Republica Moldova să treacă la forma parlamentară de guvernare şi lichidarea instituţiei preşedintelui, Igor Dodon nu exclude că în următoarele săptămâni, înainte de alegerile parlamentare, partidul de guvernare va aplica „toate aceste ameninţări” care pot să se refere la Preşedinţie şi la Partidul Socialiştilor. „Ar putea să-l scoată din cursă (Partidul Socialiştilor, n.r)”, spune preşedintele.

Igor Dodon promite că în lunile octombrie-noiembrie va avea loc o mobilizare a simpatizanţilor preşedintelui şi PSRM. „Dacă se va ajunge la lichidarea Preşedinţiei sau va atinge cumva Partidul Socialiştilor, atunci va trebui să ieşim în stradă şi să ne apărăm drepturile”, a declarat preşedintele.
Similare
RECOMANDĂRI