Igor Dodon i-a spus ambasadorului american că nu-şi doreşte căderea Guvernului Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon i-a spus ambasadorului american că nu-şi doreşte căderea Guvernului Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a întâlnit azi dimineaţa cu ambasadorul SUA la Chişinău Dereck J. Hogan.

Şeful statului a scris pe pagina sa de Facebook: „L-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului Republicii Moldova. Am subliniat faptul că Administraţia Preşedintelui optează pentru menţinerea stabilităţii social-politice, dar, totodată, consideră că toate acţiunile forţelor politice ale ţării trebuie să respecte cadrul constituţional, fără a încălca principiile unui stat de drept ”

Amintim că la 6 noiembrie în cadrul unei emisiuni TV, Igor Dodon declara că sunt două scenarii - ori cade Guvernul în următoarele 72 de ore, ori nu.

Scânteile între PSRM şi blocul ACUM au apărut după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege care prevede modificarea Legii Procuraturii. 

În dimineaţa zilei de 6 noiembrie ministrul Justiţiei, Olesea Stamate a anunţat că anulează rezultatele Comisiei de selectare a candidaţilor pentru funcţia de procuror General. Imediat PSRM a ieşit şi a cerut demisia ministrului Justiţiei. Ulterior Olesea Stamate a declarat că în cazul în care reforma justiţiei nu e posibilă, atunci coaliţia de guvernare nu mai are sens


 
Similare
RECOMANDĂRI