Igor Dodon spune că nici el şi nici fracţiunea socialistă nu vor susţine iniţiativa PD de modificare a Constituţiei
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon spune că nici el şi nici fracţiunea socialistă nu vor susţine iniţiativa PD de modificare a Constituţiei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că nici el, ca şef al statului, nici fracţiunea socialiştilor din Parlament, nu va semna şi nu vor susţine iniţiativa democraţilor de a introduce modificări în Constituţie.

Este vorba despre propunerea anunţată astăzi de liderul PD, Vlad Plahotniuc, conform căreia judecătorii ar putea fi aleşi direct de către popor, dar şi iniţiativa de a introduce în Constituţie un punct privind integrarea europeană drept vector al politicii externe a Republicii Moldova.

Dodon susţine că „nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituţie”.

„Consider că modificarea Constituţiei prin introducerea punctului privind integrarea europeana este în detrimentul echilibrului din societate.
Moldova azi este deja divizată între diferiţi vectori geopolitici şi între diferite concepte de dezvoltare a ţării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decida vectorul de integrare şi dezvoltare.

Eu pledez pentru echilibru social şi în relatiile externe, faţă de Est si Vest, şi pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a ţării”, spune Dodon.

Amintim că astăzi, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunţat în cadrul briefingul săptămânal organizat de PDM, iniţiativa unui proiect de modificare a Constituţiei, astfel ca judecătorii să fie aleşi direct de popor.
Similare
RECOMANDĂRI