Ilan Şor a traversat frontiera de stat în mod ilegal, fără a trece controlul vamal. Procurorii au examinat înregistrările video
Sursa foto:Cotidianul.md Vizualizari:

Ilan Şor a traversat frontiera de stat în mod ilegal, fără a trece controlul vamal. Procurorii au examinat înregistrările video

Ilan Şor a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin Aeroportul Internaţional Chişinău, traversând ilegal frontiera de stat şi evitând controlul vamal şi cel de frontieră, declară Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Şor, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Procurorii au audiat, în cursul zilelor de ieri şi azi, persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii.

Potrivit materialelor, în lipsa unui acord al Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală în privinţa acestuia şi în cadrul căreia faţă de inculpat a fost aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara, deputatul a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova.

Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.
Similare
RECOMANDĂRI