Începe campania electorală pentru alegerile locale generale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Începe campania electorală pentru alegerile locale generale

La 19 august începe campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Totuşi pretendenţii la duncţia de primari sau aleşi locali nu-şi pot începe campania până nu vor fi înregistraţi în calitate de concurenţi electorali.

Potrivit programului aprobat de Comisia Electorală Centrală, până la 1 septembrie urmează a fi stabilite locul şi timpul pentru primirea documentelor în vederea înregistrării candidaţilor la funcţiile de consilieri raionali şi municipali în consiliile municipale Bălţi şi Chişinău, precum şi de primar general în cele două municipii.

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului şi timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţiile de consilieri săteşti/comunali, orăşeneşti/municipali şi de primari ai localităţilor.

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secţiilor de votare, iar până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite şi birourile electorale ale secţiilor de votare.

TVR MOLDOVA, aminteşte că la 20 octombrie vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în cele patru circumscripţii uninominale în care Maia Sandu (50 Europa de Vest), Andrei Năstase (33 Chişinău), Vlad Plahotniuc (17 Nisporeni) şi Viorel Melnic (48 stânga Nistrului) şi-au depus mandatele.
Similare
RECOMANDĂRI