Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judecătoria Chişinău a decis: Ilan Şor trebuie să-i plătească prejudiciu moral Maiei Sandu pentru falsuri şi denigrare

Deputatul fugar, Ilan Şor, a fost obligat de judecători să plătească un prejudiciu moral, în valoare de 50 de mii de lei, preşedintelui Maia Sandu şi să dezmintă informaţiile defăimătoare despre aceasta. Ilan Şor a comentat decizia într-o înregistrare video şi acuză judecătorii că au luat această hotărâre sub presiune şi de aceea o va contesta la Curtea de Apel.

Judecătoria Chişinău a constat ca fiind false şi defăimătoare afirmaţiile despre Maia Sandu, publicate de Ilan Şor în 2018. Chiar fostul primar de Orhei a recunoscut, în timpul procesului, că a minţit.

„Eu, Ilan Şor, declar că am minţit atunci când am făcut, pe 6 iunie 2018, pe pagina mea de Facebook, declaraţia cu privire la faptul că Maia Sandu a luat bani în plic de la Vlad Filat. Această declaraţie nu corespunde adevărului”, se arată în hotărârea judecătoriei.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat că va dona banii, dacă decizia primei instanţe va rămâne în vigoare.  

Maia Sandu: „E doar una dintre minciunile folosite de oponenţii mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni care lucrează pentru popor. Dacă decizia primei instanţe va fi păstrată, Ilan Şor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Voi dona aceşti bani unor familii nevoiaşe. Sunt banii cetăţenilor”.

În opinia judecătorilor, o altă informaţie falsă postată de Ilan Şor se referă implicarea Maiei Sandu în acordarea celei de a 3-a tranşe pentru băncile devalorizate. În loc să dezmintă acest afirmaţii, aşa cum a decis instanţa de judecată, Ilan Şor a continuat atacurile.

Ilan Şor: Maia Sandu e pregătită să jubileze pentru că a câştigat în prima instanţă procesul împotriva mea. Ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar şi să dezmint că ar fi primit bani în plic. Dovezi sunt şi ele vor apărea atunci când va veni momentul. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri”.

Ilan Şor este condamnat, în primă instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în dosarul BEM. El se declară nevinovat dar a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019.
 
Similare
RECOMANDĂRI