Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jurnaliştii au luat locul deputaţilor la prezentarea raportului de 100 de zile al Guvernului de la Chişinău

Respins de către opoziţia parlamentară, premierul a venit cu raportul în faţa presei. La 3 luni de la preluarea mandatului, Ion Chicu spune că executivul său a reuşit demararea mai multor proiecte de infrastructură. El respinge acuzaţiile opoziţiei că Republica Moldova ar ajunge în curând în incapacitate de plată.

În raportul său, prezentat în faţa presei, prim-ministrul Ion Chicu sa arătat indignat de faptul că fostul premier Maia Sandu se laudă că ar fi adus bani externi, deşi banii alocaţi Republicii Moldova în acea perioadă, ar fi rodul muncii altor guverne.

„Acele 7 sau 8 tranşe au venit ca urmare a îndeplinirii de către RM a condiţionalităţilor în perioada 2013-2018. Niciuna din ele nu a fost îndeplinită în 2019. De aceea, asumarea meritului de către unul din guverne este incorectă”, a spus Ion Chicu.

Premierul spune că în scurt timp ar urma să ajungă banii din creditul promis de Federaţia Rusă. Cu aceste fonduri urmează să fie reabilitate mai multe şosele.

„Reţinerea este pe partea ruşilor pentru că acolo trebuie rectificarea bugetului, trebuie sp meargă în duma şi treacă toate aceste proceduri. eu nu văd niciun risc pentru proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere legate de acest credit”, a precizat premierul.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că Parlamentul nu a reuşit ieri să aprobe prelungirea moratoriului pe legea cetăţeniei prin investiţii. Din acest motiv, începând de astăzi, această lege reintră în vigoare.

„Noi optăm pentru anunţarea unui moratoriu până la 1 ianuarie 2021 ca să invităm specialişti străini încă o dată, să vină şi UE care şi-a exprimat îngrijorarea. poate ne arată unde sunt riscurile pentru că din 27 de ţări UE în 22 există asemenea mecanism”, a spus prim-ministrul.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit pe 14 noiembrie 2019 cu voturile deputaţilor din PD şi PSRM.
 
Similare
RECOMANDĂRI