Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Bucureşti au loc ultimele negocieri înainte de votul în Parlament pentru învestirea noului guvern

Premierul desemnat face ultimele calcule cu scopul de a-şi asigura voturile necesare pentru învestirea cabinetului sau, luni, în Parlament. Ludovic Orban negociază şi vineri cu parlamentarii din Opoziţie.

În această dimineaţă Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liderul PMP, Eugen Tomac.

Noul cabinet are toate şansele să treacă de la primul vor de investitură. Potrivit unor surse din conducerea liberală, premierul desemnat se bazează 238 de voturi în urma unor discuţii pe care le-au avut cu o parte dintre parlamentarii PSD şi cei ai Pro România. De la partidul lui Victor Ponta ar veni vreo două-trei voturi în ziua plenului reunit şi de 8-9 voturi din PSD.

Pe de altă parte, atât liderii PSD cât şi cei ai Pro România spun ca parlamentarii lor nu vor sigura nici cvorumul de şedinţă şi nici nu vor vota în favoarea acestui cabinet Orban.

În această dimineaţă  dimineaţă Ludovic Orban a a avut o întâlnire şi cu propriul cabinet pentru a discuta despre prima măsură pe care o vor lua după investire. Este vorba despre acea ordonanţă de urgenţă pentru restructurarea Guvernului. Ei vor comasa cele 24 de ministere la 16 ministere şi totodată ar trebui să se comaseze şi numărul de secretari de stat. se vorbeşte chiar de o reducere la jumătate a acestui număr.

Luni dimineaţă va exista o nouă şedinţă, una neoficială a Executivului Orban, chiar înainte de şedinţa de partid, iar în cadrul acestei şedinţe fiecare membru al guvernului va trebui să vină cu propria analiză pentru minister, de câţi secretari de stat are nevoie, ce agenţii sau autorităţi să aibă în subordine. Vor fi fie comasate, fie fuzionate.

Similare
RECOMANDĂRI