Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liberalii vor o platformă unionistă împotriva actualei guvernări de la Chişinău

Front comun împotriva actualei guvernări. Partidul Liberal a lansat un apel către partidele unioniste extraparlamentare pentru a crea o platformă politică de opoziţie. Apelul vine în contextul ultimelor evenimente de pe arena politică de la Chişinău, cu numirea şi instalarea în regim de urgenţă a guvernului Chicu.

Liberalii urmează să constituie mai multe grupuri de lucru pentru a negocia cu celelalte partide proeuropene, iar împreună să se opună noului regim într-un mod unitar.

„În vâltoarea ultimelor evenimente de pe arena politică, şi având în vedere că suntem martorii instaurării unui alt regim, cel al lui Dodon, unul antiromânesc, anti-naţional, de făcătură KGB-istă, iar pericolul de transformare a Republicii Moldova într-o gubernie rusească fiind unul iminent, facem un APEL public în adresa PLDM, PUN, USB, PPR, PNL, precum şi în adresa liderilor societăţii civile."

Contactat de TVR MOLDOVA, Valeriu Munteanu, preşedintele Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, a declarat că va da curs acestei iniţiative iar membrii partidului sunt deschişi de a purta negocieri cu toţi cei care împărtăşesc dezideratul Unirii.

„Uniunea Salvaţi Basarabia Consideră că toate forţele unioniste trebuie să formeze o platformă comună de gândire şi de acţiune pentru a acontraacara acţiunile potrivnice ale guvernării Federaţiei Ruse, reprezentate în Republica Moldova de Igor Dodon de Socialişti şi de Guvernul lor aşa zis tehmocrat,” a declarat Valeriu Munteanu.

Partidul Unitaţii Naţionale nu se grăbeşte să ofere un răspuns liberalilor. Preşedintele partidului Anatol Şalaru a declarat pentru TVR Moldova că va veni cu o reacţie oficială, doar după ce va avea loc congresul partidulul, la începutul lunii decembrie.

Liberalii susţin că ingrijorarea lor şi dorinţa lor de a crea un front comun, vine după anunţarea echipei guvernamentale, creată din oameni apropiaţi Partidului Socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI