Liderul Pro Moldova despre decizia Maiei Sandu de desemnare a candidaturii pentru funcţia de premier: Este un prim pas făcut în cadrul Constituţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderul Pro Moldova despre decizia Maiei Sandu de desemnare a candidaturii pentru funcţia de premier: Este un prim pas făcut în cadrul Constituţiei

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacţie după anunţul preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavriliţa în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, el a spus că decizia de a susţine sau nu Cabinetul de miniştri Gavriliţa urmează a fi luată după ce se va discuta în cadrul formaţiuni politice, dar şi după ce va fi analizat programul de guvernare.

„Este un prim pas făcut în cadrul Constituţiei şi în cadrul legal de preşedintele Maia Sandu, desemnarea candidatului, e ceea ce trebuia făcut mai demult, luând în considerare prea multe discuţii şi dezbateri care au avut loc în privinţa unor scenarii, dar până la urmă şi Constituţia, şi deciziile Curţii Costituţionale sunt clare, că sunt doar două scenari ce presupun o rezolvare a posibilei crize politice. Pe de o parte, înţeleg, că s-a încercat să se testeze unele scenarii, dacă nu ar fi deloc cazul să se desemneze candidatul la funcţia de premier şi astfel colegii de la PAS sau Maia Sandu ar fi reuşit să se ajungă în momentul autodizolvării Parlamentului fără acele tentative prevăzute de lege şi au aşteptat decizia CCM. Maia Sandu îşi crează echipă are nevoie de timp pentru a înţelege lucrurile mai bine, iată de ce, pe alocuri, lucrurile nu se tergversează neapărat intenţionat.”, a spus Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a spus că activitatea Nataliei Gavriliţa este bine cunoscută, având în vedere că a deţinut funcţia de ministrul al Finanţelor anterior.

„Candidatul Natalia Gavriliţa este cunoscută şi în contextul actvităţii sale de ministru al Finanţelor, cu care am avut dezbateri şi discuţii şi în contradictorii, pe marginea proiectului cu tichetele de masă, HORECA. Nu pun la îndoală capacităţile ei, inclusiv, experienţa pe care o are, cea de peste hotare, în structuri internaţionale, dar contează foarte mult intenţia, spre ce mergem noi, de fapt”, a menţionat el.

Totodată, Andrian Candu a afirmat că decizia de a susţine sau nu Cabinetul de miniştri Gavriliţa urmează a fi luată după ce se va discuta în cadrul formaţiunii politice, dar şi după ce va fi analizat programul de guvernare. „Trebuie să discutăm cu colegii, să vedem care sunt intenţiile candidatului, propunerile. Dacă va veni cu o echipă bună, cu un program bun, dacă vom avea şi răspunsuri legate de criză, sigur că decizia poate înclina spre o acţiune de vot”, a menţionat el.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a anunţat că o propune pe Natalia Gavriliţă la funcţia de prim-ministru.

PAS a anunţat deja că nu va vota Guvernul Gavriliţă.

Cine este Natalia Gavriliţă, propunerea Maiei Sandu la funcţia de premier al Republicii Moldova

Similare
RECOMANDĂRI