VIDEO. Ultima Oră! Maia Sandu sesizează Curtea Constituţională pentru a constata circumstanţele de dizolvare a Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ultima Oră! Maia Sandu sesizează Curtea Constituţională pentru a constata circumstanţele de dizolvare a Parlamentului

Preşedintele Maia Sandu a anunţat astăzi că va sesiza Curtea Constituţională în vederea constatării circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului. Declaraţia a fost făcută după consultările cu deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) şi cei ai Platformei „Pentru Moldova”.

„Aşa cum prevede Constituţia, am avut consultări cu fracţiunile şi grupurile parlamentare în legătură cu situaţia politică din ţară şi eventuala dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eşuat să aleagă un Guvern din două încercări şi după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni. Ca şi experţii în drept constituţional, consider că sunt întrunite circumstanţele legale pentru dizolvarea Parlamentului.

Mai mulţi deputaţi din actualul Parlament încearcă să ne convingă de grija lor faţă de cetăţeni. Dar legile şi deciziile pe care le votează aceşti deputaţi sunt în continuare împotriva cetăţenilor. Parlamentul a avut posibilitatea de două ori să învestească un Guvern profesionist dedicat cauzei cetăţenilor. Şi în ambele cazuri Parlamentul s-a împotrivit. Cei care au furat şi slăbit toate instituţiile statului, le-au făcut neputincioase în faţa provocărilor şi necesităţilor oamenilor, au adus statul în pragul eşecului total, ne cer acum să le mai dăm timp. Însă oamenii nu mai au timp de jocurile lor murdare.

Oamenii au nevoie de un stat funcţional, au nevoie de un Parlament responsabil care să învestească şi să sprijine un Guvern stabil şi competent.

Oamenii nu au nevoie de deputaţi care vor să se salveze pe ei înşişi. Oamenii au nevoie de deputaţi care să salveze ţara.

Alegerile anticipate constituie şansa cetăţenilor de a-şi alege deputaţi care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată ţara din criză şi să o scape de corupţie. Alegerile anticipate sunt soluţia care poate vindeca ţara noastră.

Din aceste considerente, am decis să sesizez astăzi Curtea Constituţională pentru constatarea circumstanţelor constituţionale de dizolvare a Parlamentului. Dacă Curtea Constituţională va spune că există circumstanţe, voi dizolva Parlamentul şi vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Maia Sandu., a declarat preşedintele Maia Sandu. 

Similare
RECOMANDĂRI