Maia Sandu a avut prima sa vizită în teritoriu la Străşeni, raionul de baştină al ex-premierului Pavel Filip
Sursa foto:Facebook/Maia Sandu Vizualizari:

Maia Sandu a avut prima sa vizită în teritoriu la Străşeni, raionul de baştină al ex-premierului Pavel Filip

Premierul Republicii Moldova a avut joi, 1 august, prima vizită în teritoriu la Străşeni, unde a discutat cu reprezentanţii autorităţilor publice locale.

Şefa Executivului menţionează că primarii şi membrii consiliilor locale din raionul Străşeni au abordat cele mai importante subiecte pentru comunităţile pe care le reprezintă: curăţarea râului Bâc, alimentaţia publică a copiilor, construcţia şi reparaţia drumurilor, construcţia de sisteme de gazificare şi canalizare.

Maia Sandu mai declară că au vorbit despre schemele de corupţie care au fost descoperite atât la nivel central, cât şi la nivel local. „Am transmis clar mesajul că nu vom tolera pe viitor astfel de scheme şi că noi contăm pe susţinerea autorităţilor publice locale ca să stopăm aceste ilegalităţi.

Am cerut de la reprezentanţii APL corectitudine în folosirea şi distribuirea banilor publici. Am comunicat clar că practica distribuirii banilor pe criterii politice este ilegală şi nu va fi acceptată de guvernul pe care îl conduc.

În acelaşi timp, avem deschidere pentru independenţa financiară a autorităţilor locale şi vrem să le oferim tot sprijinul nostru, pentru că ei sunt cei care lucrează direct cu cetăţenii, cei care cunosc cel mai bine problemele lor şi cei cu care vrem să avem o colaborare strânsă. Autorităţile publice locale trebuie să lucreze pentru cetăţeni, nu pentru guvernare”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook/Maia Sandu

Similare
RECOMANDĂRI