Maia Sandu: Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ şi să-şi dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluţia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ şi să-şi dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluţia

Liderul PAS, Maia Sandu susţine că guvernul Republicii Moldova trebuie să-şi dea demisia deoarece a dus ţara încriză şi izolare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook Maia Sandu spune: „După ce a adus ţara la sapă de lemn, Guvernul lui Dodon caută motive să plece. Dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situaţia de sub control – oamenii se îmbolnăvesc, sărăcesc, iar ţara este total izolată de restul lumii. Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din ţară pe toţi de-a valma: guvernul Sandu, opoziţia, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituţională şi toţi cetăţenii Republicii Moldova luaţi împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetenţă, încearcă să fugă ca nişte laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia.”

Fostul premier susţine că PAS va vota legile care pot schimba situaţia din Republica Moldova.

„Legile trebuie votate în Parlament. Fracţiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensaţii pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie şi eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputaţi care să susţină reforma justiţiei, care ar fi adus în funcţie un procuror general independent şi nu unul care eliberează hoţii din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susţinerea unui buget pentru oameni”, a adăugat Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI