Maia Sandu, la celebrarea a 30 de ani a SIS: Instituţia trebuie să fie puternică, eficientă şi să corespundă aşteptărilor cetăţenilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu, la celebrarea a 30 de ani a SIS: Instituţia trebuie să fie puternică, eficientă şi să corespundă aşteptărilor cetăţenilor

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul festiv, dedicat aniversării a 30-a de la crearea Serviciului de Informaţii şi Securitate, precum şi Zilei lucrătorului organelor securităţii statului, care este marcată astăzi.

Şefa statului a transmis urări de sănătate şi succes tuturor colaboratorilor SIS care îşi fac datoria corect şi cu dăruire. Totodată, Maia Sandu a menţionat că ofiţerii de informaţii trebuie să poată ţine pasul cu provocările timpului, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o reformă calitativă şi dotare adecvată a Serviciului.

În adresarea sa către ofiţerii SIS, Preşedintele a subliniat rolul central pe care îl are Serviciul de Informaţii şi Securitate în contracararea ameninţărilor clasice, dar şi hibride, cu care se confruntă ţara, şi a evidenţiat corupţia drept principalul risc la adresa securităţii naţionale.

Totodată, şefa statului a vorbit despre necesitatea unei evaluări complexe a sectorului de securitate, cu identificarea vulnerabilităţilor de sistem, şi a reformării Serviciului, pentru întărirea capacităţilor instituţionale.

Preşedintele Maia Sandu şi-a reconfirmat deschiderea de a contribui la reformarea Serviciului de Informaţii şi Securitate, pentru ca acesta să fie o instituţie puternică, eficientă, care va răspunde exigenţelor timpului şi aşteptărilor cetăţenilor ţării.

Similare
RECOMANDĂRI