Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu, raport la 100 de zile de activitate

Maia Sandu şi-a prezentat raportul de activitate pentru cele 100 de zile la preşedinţie. Începerea campaniei de imunizare cu vaccinuri donate de România, obţinerea ca ajutor umanitar a mai multor loturi de echipamente medicale şi scoaterea Republicii Moldova din izolarea internaţională. Sunt doar câteva dintre realizările preşedintelui de la preluarea mandatului. Din cauza pandemiei, Maia Sanadu a ales să nu-şi prezinte raportul de activitate în faţa presei, ci să-l publice pe site-ul instituţiei prezidenţiale.

La capitolul realizări, preşedintele Maia Sandu a trecut demararea campaniei de imunizare anti-Covid 19 cu vaccinuri donate de România. Sprijinul a fost convenit împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, la sfârşitul anului trecut. De asemenea, Maia Sandu trece la capitolul realizări şi semnarea pe 22 februarie, cu Uniunea Europeană, a Acordului de finanţare în valoare totală de 15 milioane de Euro.

Lista de realizări a preşedintelui în primele 100 de zile de mandat este completată de obţinerea unui alt ajutor din partea României -  6000 de tone de motorină destinate agricultorilor care au fost afectati de secetă. Maia Sandu se laudă şi cu scoaterea Republicii Moldova din izolare internaţională, şi sunt trecute în revistă vizitele la Paris, Bruxelles şi Kiev. Tot o realizare este considerată de către preşedinte şi sesizarea la Curtea Cosntituţională privind constarea circumstenţelor dizolvării Parlamentului, dar şi convocarea şedinţelor Consiliului Suprem de Securitate în timpul cărora au fost dezbătute mai multe probleme sociale.
 
Similare
RECOMANDĂRI